Avoimet koulutukset

Autismi 101 12.1.2023

Päivitä perustietosi autismista! Koulutuksessa käydään läpi perusasiat autismista ajantasaisen autismin sosiaalisen paradigman valossa. Keitä autistit ovat? Millaisia ovat autismiin liittyvät erityiset piirteet, vahvuudet, haasteet ja tuen tarpeet? Mitä tarkoitetaan kun sanotaan, että autismi on kirjo, mutta ei jana? Mitä ovat toimintakykyleimat ja miksi ne ovat ongelma? Miten autistit itse ymmärtävät autismia?

Autistien sosiaalisuus 2.2.

Koulutus auttaa ymmärtämään autistien sosiaalista kanssakäymistä. Autistit kommunikoivat keskenään yhtä sujuvasti kuin neurotyypilliset- siis miten? Mikä on empatiakuilu ja miten se vaikuttaa autistien ja neurotyypillisten välisessä kanssakäymisessä? Miten autistit tutustuvat? Mitä on kevytsosiaalisuus ja miten se hyödyttää autistia? Koulutus vastaa näihin kysymyksiin ja auttaa huomioimaan neurotyypin vaikutukset kommunikaatioon.

Autismi, rakkaus ja seksuaalisuus  23.2.

Koulutuksessa käydään läpi autistien seksuaalisuutta, rakkauselämää ja autistien erityispiirteitä rakkaussuhteessa. Miten autistien seksuaalisuus eroaa neurotyypillisestä? Millaisia autistit ovat kumppaneina? Millaisia tarpeita, toiveita ja vahvuuksia autistit kohtaavat rakkauselämässään?

Autismiystävällinen työelämä, 16.3.

Autistien joukossa sekä hyvä koulutus että korkea osaaminen ovat yleisiä- samoin työelämän ulkopuolelle joutuminen. Tässä koulutuksessa tutustumme monipuolinen autismiin työelämän näkökulmasta. Miten työnantaja voi rekrytoida ja pitää parhaat autistiset työntekijät ja päästä hyödyntämään heidän osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla? Miltä työhyvinvointi näyttää autistinäkökulmasta? Millainen on autismiystävällinen työpaikka? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen täältä.

Autistit vähemmistönä 30.3

Tässä koulutuksessa tutustutaan autismiin yhteiskunnallisena ilmiönä ja rakenteena ja o. Osallistuja oppii hahmottamaan autistit yhteiskunnallisena vähemmistönä joilla on paljon yhteistä muiden, äkkiseltään aivan erilaisten vähemmistöjen kanssa. Tutustumme myös autistien kohtaaman syrjinnän eri muotoihin ja käymme läpi käytännön esimerkkejä piilosyrjinnästä. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat edistää autistien yhdenvertaisuutta ja torjua syrjintää!

Kuormittuminen ja kuormituksenhallinta 20.4.2023

Kuormittumisoireet ja niiden kanssa pärjääminen ovat keskeinen osa autistin arkea. Kuormittumisilmiön perusteiden ymmärtäminen onkin olennaista tietoa kaikille jotka haluavat ymmärtää autismia. Mistä kaikesta kuormitusta kertyy ja millä tavoin? Miten kuormittumistaipumuksen kanssa voi pärjätä, ja miten autismityyppistä kuormittumista kokevaa ihmistä voi parhaiten tukea?

Lataa tästä esite: