Avoimet koulutukset

Lataa tästä esite:

Autistien sosiaalisuus 18.8.

Koulutus auttaa ymmärtämään autistien sosiaalista kanssakäymistä. Autistit kommunikoivat keskenään yhtä sujuvasti kuin neurotyypilliset- siis miten? Mikä on empatiakuilu ja miten se vaikuttaa autistien ja neurotyypillisten välisessä kanssakäymisessä? Miten autistit tutustuvat? Mitä on kevytsosiaalisuus ja miten se hyödyttää autistia? Koulutus vastaa näihin kysymyksiin ja auttaa huomioimaan neurotyypin vaikutukset kommunikaatioon.

Autismi 101 1.9.

Päivitä perustietosi autismista! Koulutuksessa käydään läpi perusasiat autismista ajantasaisen autismin sosiaalisen paradigman valossa. Keitä autistit ovat? Millaisia ovat autismiin liittyvät erityiset piirteet, vahvuudet, haasteet ja tuen tarpeet? Mitä tarkoitetaan kun sanotaan, että autismi on kirjo, mutta ei jana? Mitä ovat toimintakykyleimat ja miksi ne ovat ongelma? Miten autistit itse ymmärtävät autismia?

Opi ymmärtämään aistiherkkyyttä 22.9.

Tässä koulutuksessa opitaan ymmärtämään autisteilla tavallista aistiherkkyyttä monipuolisesti ja käytännönläheisesti. Käymme läpi eri aisteihin liittyvät herkkyydet, ja käsittelemme myös moniaistillista herkkyyttä ja nippuaistimuksia. Lisäksi osallistujat oppivat ymmärtämään aistiherkkyyteen liittyvää kuormittumista ja aistiherkän ihmisen hyvinvoinnin tukemista.

Autistit vähemmistönä 13.10.

Tässä koulutuksessa tutustutaan autismiin yhteiskunnallisena ilmiönä ja rakenteena ja o. Osallistuja oppii hahmottamaan autistit yhteiskunnallisena vähemmistönä joilla on paljon yhteistä muiden, äkkiseltään aivan erilaisten vähemmistöjen kanssa. Tutustumme myös autistien kohtaaman syrjinnän eri muotoihin ja käymme läpi käytännön esimerkkejä piilosyrjinnästä. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat edistää autistien yhdenvertaisuutta ja torjua syrjintää!

Kuormittuminen ja kuormituksenhallinta 27.10.

Kuormittumisoireet ja niiden kanssa pärjääminen ovat keskeinen osa autistin arkea. Kuormittumisilmiön perusteiden ymmärtäminen onkin olennaista tietoa kaikille jotka haluavat ymmärtää autismia. Mistä kaikesta kuormitusta kertyy ja millä tavoin? Miten kuormittumistaipumuksen kanssa voi pärjätä, ja miten autismityyppistä kuormittumista kokevaa ihmistä voi parhaiten tukea?

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää meltdowneista 17.11.

Jos autisti kuormittuu äärimmilleen, se saattaa kärjistyä meltdowniksi tai shutdowniksi? Mitä silloin oikein tapahtuu? Miltä se tuntuu? Miten niitä ehkäistään? Mikä on oikea tapa toimia, kun tilanne on päällä? Miten meltdowneja ehkäistään ja miten tuetaan parhaiten ihmisiä, joilla on riski kokea niitä?

Koulutus auttaa osallistujia ymmärtämään meltdowneja ja niistä kärsiviä ihmisiä ja tarjoamaan oikeanlaista tukea oikeaan aikaan.

Monimuotoinen autismi 1.12.

Käsitys siitä, keitä ja millaisia autistit ovat, on kapea. Tämä näkyy muun muassa alidiagnosoinnissa, siinä millaista tukea autisteille tarjotaan sekä siinä, millaisia esteitä autistit arjessaan kohtaavat. Tässä koulutuksessa tutustutaan autismin monimuotoisuuteen sekä piirteiden tasolla että väestössä. Pohdimme myös hieman sitä, mistä kapeat stereotyypit tulevat ja miten niitä tuotetaan ja ylläpidetään. Autismin monimuotoisuuden ymmärtäminen on tärkeää palveluiden kehittämisen, autistien arjessa kohtaamisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen näkökulmasta.

Paikkoja on rajoitetusti! Osta koulutuksesi https://holvi.com/shop/KaiaonKauppa/

Huomioithan, että ilmoittautumiset ovat sitovia.